МЕГА ХИТ: Филмот кој за 20 дена заработи повеќе од милијарда долари (ВИДЕО)

Филмот “Војна на ѕвездите: Последниот џедај” за помалку од три недели заработи повеќе од милијарда долари.

“Последниот џедај” моментално по заработка е на 24 место, односно има заработено 1.04 милијарди долари.

Меѓутоа, од 5 јануари започнува неговото прикажување во Кина, а со тоа се претпоставува дека значително ќе се зголеми заработувачката.