” МАНУ со срамно и штуро соопштение за антидржавниот договор со Бугарија!?”

0

manu
Најрелевантната научна установа која треба да е столб на нациналната култура, јазик, традиција, повторно сервилна кон политичките елити и туѓите интереси!

Наместо да инсистираат за итна седница во Собранието и транспарентност на договорот тие поддржувале нешто што го немаат ни видено до тогаш! Како може да е добар договор со сосед во кој не се споменува македонскиот народ, се откажуваме од македонското малцинство во Бугарија и не постои македонскиот јазик!!!!????

Која историја ќе ја менува МАНУ! Дали сега бугарската војска е ослободителна, за што гинеле младите во Ваташа и Дабница??! Многу неразјаснети ставови од оваа институција која веќе никој не ја смета за кредибилна.

Очекуваме најбрзо да се изјаснат дека и противуставниот Закон за двојазичност,според нив е ОДЛИЧЕН!?

Целото соопштение од МАНУ погледнете го на следниот ЛИНК