ЛЕКАРИТЕ ЈА ИЗВЕСТИЛЕ ДЕКА ДЕТЕТО ИМА ДЕФОРМИТЕТИ: Не сакала ни да слушне за абортус – погледнете како изгледа денес малиот Броди

Крис и Сара Хелер биле известени од лекарите дека ќе добијат дете со деформитет на лицето, но младиот пар сакал да го задржи бебето без оглед на се. Тие биле подготвени на секаква жртва.

Во ниту еден момент не се двоумеле. Биле подготвени да се борат со недостатокот каков и да е, а кога бебето конечно пристигнало на свет, Сара и Крис Хелер посакале својата приказна да ја споделат со целиот свет.

Happy #smileversary to my baby boy!

A post shared by Sara Heller (@saheller) on

– Треба да се биде горд на своето бебе, без оглед на околностите. Ние сакавме да покажеме дека е можно да се промени она што ни го покажаа на ултразвук, а потоа и на првите фотографии од малиот Броди. Мислевме дека на луѓето треба да им покажеме дека е можно да се излезе на крај со оштетувањето на лицето, истакна Сара Хелер, мајака на малото момче кое се родило со расцеп на устата и непцата.

Погледнете како денес изгледа малиот Броди: