Крушевчанец добивал уценувачки пораки на Фејсбук од жена од Белгија

Во Полициската станица Крушево, вчера во 10 часот триесет и четири годишен жител на Крушево пријавил дека на 03.03.2018 година, од страна на женско лице од Брисел, Белгија, добил неколку пораки со уценувачка содржина, кои му биле испратени од нејзиниот фејсбук профил.

Таа го уценила дека доколку не уплати 200 евра до 10 часот преку Western union, во Брегот на Слоновата коска, пријавената на социјалната мрежа фејсбук и Скајп ќе објави слики и видео матријал со кои ќе му наштети на честа и угледот на пријавителот.