ЗА ДА НЕМА ДИЛЕМИ! Дефиниција што е тоа битолско “ШАНКУРЕ”

Жителите на секој град и секоја средина во Македонија отсекогаш создавале термини и поими кои станале традиција и во нивното опкружување и се пренесувале од колено на колено.

Во Битола тоа е фамозниот термин “ШАНКУРЕ”.

Па, ако некој некогаш ви рече така, еве дефиниција да знаете на што мисли: