Еве како да дознаете дали некој ви ги “кради” фотографиите на Инстаграм

Ако сакате да правите “скриншот” на нечие Инстаграм -“стори”, заборавете. Фејсбук полека ја вовдеува новата функција која на сопственикот на фотографијата јасно му дава до знаење дека некој одлучил да ја “позајми” неговата фотографија.

Доколку се обидете да направите вакво нешто, Инстаграм ќе го препознае тоа и ќе го сподели со сопственикот.

Секако, познатитот сервис за фотографии ова го создал само за да ги заштити корисниците.