ЕКСПЕРИМЕНТ: Американската влада развивала супстанца со која сакала војниците да ги трансформира во “суперчовечки борбени машини”

Американската влада развивала супстанци со кои сакала да ги трансформира војниците во “борбени машини” со неверојатни способности.

Документите од кои тргната ознаката “доверливо”, покажуваат дека американската влада спроведувала голем број на експерименти над своите војници.

Експертите со право се запрашаа дали тие експерименти се извршуваат и денес.

Се верува дека дрогата може да ги претвори војниците во машини кои би користеле помалку храна, но исто така не би чувстувале и болка.