“Да навиваме за Македонија ама двојазично, за нов живот! Денес во 19:30часот”

Во пресрет на првиот натпревар на нашата репрезентација на Европското првенство во Хрватска, социјалните мрежи ги преплави оваа фотографија.

Законот за употреба на јазиците со кој државата стана двојазична, е причина за огромен револт во јавноста изминатите два дена.

Па, познатиот поздрав на нашите ракометари “За кого? За Македонија!” сега е испишан двојазично.

Kaко и да е… сите очекуваме успех на нашите ракометари, кои во 19:30 часот го стартуваат Европското првенство со натпреварот против Словенија.