ДОНАЛД ТРАМП: Јас не сум паметен, јас сум генијалец !

Претседателот на САД Доналд Трамп се опиша себе си како “стабилен генијалец”, по обвинувањата во контроверзната книга “Оган и бес: Внатрешноста на Белата куќа на Трамп”.

“Всушност, во целиот мој живот, најдобрите особини се мојата ментална стабилност и тоа што сум многу паметен. Започнав од многу успешен бизнисмен до ТВ ѕвезда и стигнав до претседател на САД (од прв обид). Мислам дека тоа не ме опишува како паметен, туку како генијалец…”