ДЕФИНИТИВНО “НАЈПАМЕТНА” НАЦИЈА: Еве колку возрасни Американци веруваат дека чоколадното млеко го “произведува” кафена крава

0

krava

Дури 7% возрасни Американци веруваат дека чоколадното млеко се добива од кафена крава, наведува истражувањето кое го спроведе Центарот за инавации на млечни производи во САД.

Анкетирани се повеќе од 1000 полнолетни лица, а требало да се истражат ставовите на луѓето поврзани за улогата која млечите производи ја играат во нивната исхрана и секојдневниот живот.

Ако ова се пренесе на целокупната популација, тоа покажува дека повеќе од 22 милиони Американци го поврзуваат чоколадното млеко со кафените крави.

krave

Ф.Г.