ГОЛЕМА ПРЕДНОСТ: Поради ова сите има завидуваат на левораките луѓе

0

decak-pise

Левораките луѓе се посебни во многу работи, но знаете која е нивната најголема предност во однос на деснораките ?

Само 10 до 15% од светската популација се левораки, а меѓу мажите има два пати повеќе левораки отколку кај жените.

Алберт Ајншајн, Мерлин Монро и Чарлс Дарвин се само дел од луѓето кои биле левораки, а оваа тројка е позната токму по нивната интелегенција. Истражувањето кое е спроведено покажува дека левораките луѓе имаат поголем коефициент на интелегнеција, односно голем број од нив имале IQ 140.

ajnstajn

Ф.Г.