“Врие од полиција пред Собрание – Ќе го бранат ли пучот на Талат?!”

Големо присуство на полициско обезбедување пред Собранието на Република Македонија.

Речиси и да нема простор што не е покријан од полицијата.

Од што се плаши владиното мнозинство?! Дали се планира донесување на Законот за употреба на јазиците без разгледување на амадманите поднесени од ВМРО-ДПМНЕ?

Продолжението на 32-та седница на Собранието е закажано со почеток од 13 часот, а на неа е предвидено и третото читање на Законот за употреба на јазиците.