Во ваков ХОРОР посетуваа настава децата во Прилеп – Како денес изгледаат училиштата во градот (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Пред 12 години сликата од образовните институции во градот под “Марковите Кули” наликуваше на вистински ХОРОР ФИЛМ. Локалните власти се сеќаваат најдобро каков товар имаа на себе за да ја подобрат состојбата, но паметат и родителите, вработените и децата, кои можеби најмногу ја чувствуваа лошата состојба во сите училишта во градот.

Дограмата беше дотраена, столаријата искршена, подовите уништени, повеќе училишта се грееа со пампури, немаше игралишта, спортски сали, наставни помагала…..

Во продолжение погледнете како изгледаа училиштата во Прилеп:

OОУ “Рампо Левката”

OOУ “Добре Јованоски”

СОУ “Ѓорче Петров”

OOУ “Гоце Делчев”

OOУ “Кире Гаврилоски – Јане”

OOУ “Климент Охридски” – стара зграда

ООУ “Климент Охридски” – нова зграда

ООУ “Кочо Рацин”

Mузичко училиште “Ордан Михајлоски – Оцка”

СОУ “Орде Чопела”

OОУ “Блаже Конески”

OOУ “Круме Волнароски” – населено место Тополчани

ООУ “Страшо Пинџур” – населено место Мало Коњари

Порачно училиште во населеното место Галичани

Локалната самоуправа на општина Прилеп на чело со градоначалникот Марјан Ристески направи револуционерни чекори во подобрување на условите во образованието и инвестираше над 10 милиони евра во изминатите 12 години.

Резултатот е следен:

СОУ “Ѓорче Петров”

OOУ “Гоце Делчев”

OOУ “Кире Гаврилоски – Јане”

OOУ “Климент Охридски” -стара зграда

СОУ Гимназија “Мирче Ацев”

OOУ “Кирил и Методиј” – населено место Канатларци

ООУ “Климент Охридски”- нова зграда

ООУ “Кочо Рацин”

СОУ “Орде Чопела”

OOУ “Круме Волнароски” – населено место Тополчани

Aлександар Георгиоски


Markukule.mk - содржините, графичките и техничките решенија се заштитени со издавачки и авторски права (copyright). Крадењето на авторски текстови е казниво со закон. Дозволено е делумно превземање на авторски содржини (текст и фотографии) со ставање хиперлинк до содржината што се цитира.