Владиката Агатангел од Прилеп: “Повик до целиот македонски народ, застанете на браникот и сочувајте ја нашата држава”

Владиката Агатангел кој беше дел од литургијата на големиот христијански празник Св. Три светители, што се одржа во цркавата Св. Благовештение во Прилеп, упати моќна порака до сите Македонци.

“ПОВИК КОН ЦЕЛИОТ МАКЕДОНСКИ НАРОД. ЗАСТАНЕТЕ НА БРАНИКОТ И СОЧУВАЈТЕ ЈА НАШАТА ДРЖАВА, НАШЕТО ИМЕ, НАШИОТ МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, НАШАТА МАКЕДОНСКА ЦРКВА…”, порача Агатангел.

Целата негова изјава погледнете ја во продолжение: