Владата ги остави македонските знамиња да се парталат!? СРАМОТА! (ФОТО+ВИДЕО)

0

received_10211542550030838

Државното знаме во центарот на Прилеп заборавено од страна на новата Влада. Додека на плоштадот во градот херој, за време на предизборниот митинг на СДСМ се виореше за прв пат албанско знаме, новата Влада го остави македонското знаме да се партали над градот.

Инаку за металните столбови и јарболи на територија на Република Македонија надлежна е Службата за општи и заеднички работи при Владата на Р. Македонија.