ВО ЖИВО: Патријархот Кирил ја води Божиќната миса од величенствениот храм Христос Спасителот

0

Во живо од руската престолнина Москва во храмот Христос Спасителот, Патријархот на руската православна црква Кирил, ја води црковната миса по повод Христовото раѓање Божиќ.

Илјадници верници и во нашата држава вечерва го дочекуваат раѓањето на Спасителот, Господ Бог, Исус Христос.