(ВОЗНЕМИРУВАЧКО ВИДЕО) САКАШВИЛИ ПРЕТЕПАН, УАПСЕН И ПРОТЕРАН: Го фрлија на под и му вперија пиштол !

Киевските медиуми соопштуваат дека Сакашвили е уапсен. Непознати луѓе со униформа влегоа во ресторанот, го фрлија на под и најпрво викаа по него, а потоа вперија и пиштол. Сакашвили ги праша: “Што правите со тоа” (мислејќи на оружјето), а комуникацијата продолжи на руски јазик.

Потоа медиумите објавија дека Сакашвили по итна постапка е однесен на аеродромот во Борипољ, Киев, и од таму е депортиран од Украина, бидејќи му истекол рокот за престојување во земјата. Земјата во која е депортиран е Полска.