(ВИДЕО) Овој град исчезнал под вода пред 1700 години – нуркачите го пронашле и наишле на нешто неверојатно!

Дека и во старото доба имало луксузни одморалишта, потврдува местото Баиe  кое пред 1.700 години било наменето за богаташите од Рим кои на ова место уживале во своите вили.

Сепак, градот исчезнал под вода пред околу 1.700 години. Историчарите сметаат дека ова место било синоним за луксуз и забава.

Речиси се исчезнало, бидејќи од вулканската активност брегот се преместил за речиси 400 метри подалеку.

Денеска, благодарејќи на нуркачите и археолозите можеме да погледнете во овој антички град. Она што е најинтересно, многу делови се целосно зачувани, дури и мозаиците и статуетките.

Погледнете го видеото:

А/Г/