(ВИДЕО) НИКОЈ НЕМА ОДГОВОР: Ова се најголемите мистерии кои сеуште го мачат светот

И покрај фактот што технологијата е развиена до тој степен да може да открие неверојатни предмети и да расветли могу настани, светот го мачат неколку мистерии кои не се решени до ден денес.

– ИЗГУБЕНИОТ ГРАД
Атлантида е една од најстарите и најголемите мистерии на Земјата. Уште од древни времиња луѓето се обидувале да го пронајдат овој град. Се верува дека Атлантида е потопена во цунами по многу силен земјотрес. Грчикот филозоф Платон ја опишувал Атлантида како остров кој е блиску до Гибралтар, и кој бил дом на најголемата цивилизација во светот.

– МУМИИТЕ

Мумиите се зачувани тела кои се пронајдени во катакомби, во многу држави во северна Европа. Познато е дека човечкото тело се распаѓа после смртта, па затоа мумиите кои се пронајдени на овие простори се мистерија, бидејќи имаат целосно зачувана кожа и внатрешни органи.

– ЏЕК МЕВОСЕК

Тој е најозлогласениот сериски убиец на сите времиња, но до ден денес не е утврден неговиот идентитет. Станува збор за човек кој убивал во Лондон измеѓу август и ноември 1888 година.

– СТОУНХЕНЏ

За овој споменик напишани се многу книги, но сеуште никој не знае точно да одговори како настанал. Стоунхенџ потекнува од неолитот и бронзеното доба, се наоѓа во околината на Аменсберија, Англија. Стоунхенџ е на списокот на заштитени споменици од УНЕСКО од 1986 година.

– КРАЛОТ АРТУР

Кралот Артур, мечот во каменот, магионичарот Мерлин и витезите на тркалезната маса се само дел од легендата за можниот владетел кој ги победил Саксонците и го создал царството на Англија, Ирска, Исланд, Норвешка и Франција. Но, за него не постои ниту еден чист доказ. Се’ се темели на легендата која се пренесува меѓу војничките трупи како би се подигнал моралот.