(ВИДЕО) Груевски во одбрана на демократијата во Собранието

Почесниот претседател на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, барајќи да се почитува основното правило на пратениците во Собранието на Р.Македонија за да се дискутира по амандманите на пратениците, влезе во судир со Талат Џафери во одбрана на демократското право

Никола Груевски откако му истури чаша вода на Џафери, се обиде и да ја прекине седницата со цле да се зачува демократијата во Собранието и да се испочитува основното право на пратениците за разгледување на поднесените амандмани.

Законот после паузата беше изгласан од 64 пратеници од собраниското мнозинство.

ВИДЕО: ИНФОМАКС