(ВИДЕО) “Брилијантен настап за името, идентитетот и вистината за Македонија на пратеникот Јованоски од Прилеп”

Aктерот и актуелен пратеник од редовите на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието, Крсто Јовановски, испрати впечатлива порака до македонскиот народ преку интервју за регионалната телевизија “Канал Визија”.

“На Прилепчани треба да им биде јасно дека преговарање без црвени линии е глупост”, истакна Јованоски критикувајќи го настапот на македонската влада во преговорите за името со Грција.