БАБА СО ПЕСНА ПРЕД СОБРАНИЕТО „КАЖИ ОБЛАЧЕ ЛЕ БЕЛО“ НО И СО ГОЛЕМИ КЛЕТВИ КОН ЗАЕВ (ВИДЕО)

„Кажи, кажи, облаче ле бело,

кај си било, што си невесело?

Дал’ го виде мојто родно село,

дал’ ја слушна мајка ми што збори?“

Вака пееше бабата пред Собранието на Република Македонија, но упати и големи клетви кон Заев.

Во еден момент од видеото луѓето разговараат и со службеното лице, кое им кажува дека и полицаецот ќе им се придружи во протестот кога ќе се соберат 100.000 народ.

Погледнете го видеото: