Љубоморен мајмун го претепал чуварот на зоолошката откако се обидел да му ја бакне девојката

0

Ромео полудел кога Јулија пробала да го бакне чуварот на зоолошката низ саклениот прозор.

Во Украина во градот Лисн, мајмунот Ромео, збеснал од љубомора и го претепал чуварот Сергеј кој сакал да ја бакне неговата девојка, мајмунката Јулија.

Љубоморниот мајмун кога видел дека Јулија го бакнува чуварот преку стакло, почнал да ја удира, а кога чуварот влегол да ја спаси, мајмунот го нападнал и него, при што му одгризал и дел од прстот и увото.

За среќа чуварот успеал да побегне од кафезот и веднаш е пренесен во болница, а сега се наоѓа во стабилна состојба.

Портпаролката на зоолошката рекла дека шимпанзата се многу опасни и дека чуварот не смеел да влегува во кафезот.

Сергеј се грижи за нив веќе шест години и вели дека никогаш не ни претпоставувал дека ќе се случи вакво нешто.

Јулија сакаше да ме бакне преку стаклото, а кога виде Ромео многу се налути, мислам дека ме нападна од љубомора – рекол Сергеј.